Behandelingen

Periodieke controle: door middel van klinisch, rontgenologisch en evt. bacteriologisch onderzoek zorgen wij voor de juiste diagnoses en de beste individuele behandelopties die met u besproken worden  om de juiste keuze te maken.

Preventief: advies mondhygiene, plakcontrole, voedingsadvies(caries en erosie), tandsteen verwijderen, aanslag verwijderen, fissuurverzegeling en fluorideapplicaties.

Kindertandheelkunde: wij besteden veel aandacht aan tandheekundig opvoeden van kinderen en dat begint al vanaf een leeftijd van 2 jaar.

Angstpatienten: onze werkwijze is ook gericht op angstige patienten, waardoor zij zich weer kunnen laten behandelen bij onze tandartsen.

Curatief: alle vullingen worden bij ons gemaakt van kunststofhars (composiet) en worden middels een hechtlak aan een tand of kies vastgezet.

Wortelkanaalbehandelingen: dit zijn behandelingen waarbij de zenuw uit het wortelkanaal van de kies of tand wordt verwijderd, het kanaal wordt gedesinfecteerd en gevuld.

Erosiebehandelingen: bij ernstige gebitsslijtage kunnen de tanden/kiezen weer opgebouwd worden met behulp van kunststof en/of kronen.

Kroon-en Brugwerk: conventionele kronen en bruggen van keramiek die gemaakt worden door een tandtechnisch laboatorium in Nederland.

Kronen en bruggen op implantaten: het plaatsen van implantaten besteden wij uit.

Esthetische behandelingen: facings(schildjes) van composiet of porselein.

Orthodontie: tand-en kaakstandafwijkingen worden gecorrigeerd door middel van uitneembare en vaste beugels(slotjes).

Tandvleesbehandelingen: het diep reinigen van het worteloppervlak van de tanden en kiezen  met als doelkaakbotontsteking(parodontitis) te voorkomen of te stoppen, zodat u uw gebit zo lang mogelijk kan behouden.

Prothesen: een kunstgebit eventueel in combinatie met implantaten.

Gedeeltelijke prothesen: indien één of meerdere tanden en/of kiezen ontbreken, kunnen deze worden vervangen door uitneembare voorzieningen (kunstharsplaatje of frame-prothese)

Bleken van gebitselementen: het lichter,witter maken van voornamelijk boven-en ondertanden door middel van de thuisbleekmethode(in combinatie met een bleekmal)

Second opinion: het geven van een tweede mening over een tandheelkundig plan/probleem.

Pijnklachten: bij pijnklachten kunt u te alle tijde telefonisch contact opnemen voor een afspraak bij ons (of bij de dienstdoende tandarts indien wij niet aanwezig zijn).